Με αυτά τα ζώδια μπλέκεις, αλλά με δική σου ευθύνη.

ια μεγάλη αλήθεια είναι ότι όλοι (μα όλοι) σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, είμαστε εγωιστές. Και να σου πω την αλήθεια δεν το θεωρώ κακό. «Να είσαι εγωιστής με σύνεση», συμβούλευε ο Δαλάι Λάμα. Υπάρχουν όμως και τα ζώδια που απέχουν πολύ από κάποιο είδος μέτρου.

Πώς θα τον

Πώς θα τον "αποπλανήσετε" με βάση το ζώδιό του;

Η τέχνη της σαγήνης και της ερωτικής αποπλάνησης είναι ταλέντο. Όσοι δεν το έχετε από τη φύση, μην απελπίζεστε. Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σας το διδάξουμε.

Προτεινόμενα άρθρα Περισσότερο

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο εγωισμός γίνεται λόγος να βάζεις πάντα τις δικές σου προτεραιότητες, ανάγκες, «θέλω» (είτε λογικά, είτε παράλογα) πάνω από όλους και όλα. Είναι οι παρτάκηδες, οι «σου παίρνω τη σειρά με το έτσι θέλω», είναι οι παθητικά επιθετικοί, είναι οι απαιτητικοί, οι αδιάφοροι για τις επιθυμίες των άλλων, οι «να γίνεται πάντα το δικό τους», οι αηδιαστικά ατομικιστές, οι πάντα ομιλητές και ποτέ ακροατές. Όλοι αυτοί οι οποίοι με τις εγωιστικές τους διαθέσεις δηλητηριάζουν κάθε προσωπική τους σχέση.

Επιστρέφοντας στην πρώτη πρόταση του άρθρου θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάθε ζώδιο μπορεί να γίνει κάτι από τα παραπάνω σε κάποια περίοδο της ζωής του. Μπορεί επίσης να είναι συγκαλυμμένα εγωιστής, όπως ένας Καρκίνος που λατρεύει να βοηθά τους άλλους μπορεί να το κάνει επειδή περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα (κι αυτό μια μορφή εγωισμού είναι). Τέλος πάντων. Εδώ θα μιλήσουμε για τους βέρους, τους γνήσιους, τους αυθεντικούς εγωιστές.

Κριός

Έχεις δει παιδάκι να ουρλιάζει σε σούπερ μάρκετ για τη σοκολάτα που δεν του παίρνει η μαμά του; Έτσι είναι και ο Κριός. Αν βάλει κάτι στο μυαλό του είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει (αλλά όχι με την καλή έννοια και όχι με θεμιτά μέσα). Μέχρι και σχέσεις θα θυσιάσει προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει, να κερδίσει, να ανέβει στο βάθρο του πρωταθλητή. Είναι σαν να βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς ανταγωνισμού με τους γύρω του. Εξαντλητικό έτσι; Όχι αν είσαι Κριός. Αν έχει την αυτοεκτίμησή του σε υγιή (και όχι υπερφίαλα) επίπεδα μπορεί και να παραδεχτεί ότι μερικές φορές το παρακάνει με την εγωιστική του συμπεριφορά. Αν όμως τον διακατέχει ανασφάλεια θα πνιγεί μέσα στην ίδια του την αυταπάτη («Τι; Εγωιστής; Εγώ; Είσαι με τα καλά σου;»). Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δικαιολογούν τις χειμαρρώδεις τάση φιλοδοξίας τους με φράσεις όπως «παλεύω για έναν καλύτερο κόσμο» ή «κάνω αυτό που δεν τολμά κανείς». Όταν λοιπόν είναι σε φάση που θέλουν κάτι, καλύτερα να μη βρεθείς στο δρόμο τους. Θα σε ποδοπατήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.