Η συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων ή μάλλον -για να είμαι πιο ακριβής- η συμβατότητα μεταξύ των ουρανίων σωμάτων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συναστρία. Μας βοηθούν να διαπιστώσουμε το κατά πόσο και με ποιο τρόπο οι δύο εραστές ή σύντροφοι έχουν «χημεία» μεταξύ τους.

Πρακτικά αν οι συγκεκριμένοι δείκτες δε συνδέονται μεταξύ τους, η συνέχεια μιας σχέσης γίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. 

Η… «σούπερ δύναμη» που έχεις μέσα σου με βάση το ζώδιό σου

Η… «σούπερ δύναμη» που έχεις μέσα σου με βάση το ζώδιό σου

Τσέκαρε λοιπόν το ζώδιο σου και δες, με βάση αυτό, ποια είναι η δικιά σου υπερδύναμη. Δες φυσικά και των υπολοίπων για να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις:

Προτεινόμενα άρθρα Περισσότερο

Ας δούμε όμως κάποιες βασικές αρχές που αναφέρονται στις θέσεις του Ήλιου  

Η Ηλιακή συμβατότητα 

Κατ' αρχάς, είναι σαφές ότι μια σοβαρή συναστριακή πρακτική οφείλει να παρακάμψει απλοϊκές ή γενικές προσεγγίσεις του τύπου «ο Κριός ταιριάζει με το Λέοντα και τον Τοξότη», ιδιαίτερα αν η εκτίμηση αναφέρεται σε μια προσωπική σχέση.

Τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού) μπορεί να έχουν κάποια «συμπάθεια» μεταξύ τους (που διευκολύνει πρωτίστως μια φιλική η κοινωνική σχέση) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται σε μια πιο «στενή» επαφή. Αυτή η εύκολη και μάλλον «παλιομοδίτικη» συνταγή οδηγεί σε συμπεράσματα που στην πράξη είναι συνήθως... εκτός τόπου και χρόνου.

Γενικότερα, δεν νοείται εκτίμηση συμβατότητας χωρίς τη σύγκριση πλανητών και τη μελέτη της οικοθεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο συμβατότητας, αρκεί να γίνεται με μέτρο και στη σωστή κατεύθυνση.
Ένας γενικός κανόνας, που ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ότι τα απέναντι ζώδια (πολικά) έλκονται μεταξύ τους, επειδή αλληλοσυμπληρώνονται.

Αυτά τα ζώδια έχουν… ροπή προς την απιστία

Αυτά τα ζώδια έχουν… ροπή προς την απιστία

Απιστία. Μια λέξη για την οποία έχουν χυθεί βαρέλια μελάνι και δάκρυα… Υπάρχει γενετική προδιάθεση στον άπιστο; Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να προδίδει αυτό το… κουσουράκι;

Προτεινόμενα άρθρα Περισσότερο

Έτσι σχηματίζονται έξι ζευγάρια «πρώτης προτεραιότητας»: 

Κριός-Ζυγός 

Ταύρος-Σκορπιός 

Δίδυμοι-Τοξότης 

Καρκίνος-Αιγόκερως 

Λέων-Υδροχόος 

Ιχθύες-Παρθένος  

Αντίθετα και πάντα μέσα στα γενικά πλαίσια μιας πρώτης προσέγγισης, τα ζώδια που απέχουν 90 μοίρες το ένα από το άλλο, ανήκουν δηλαδή στην ίδια "Ποιότητα", είναι γενικά πιο δύσκολο να συνεργαστούν. Κατά περίπτωση οι διαφορές τους είναι ...αγεφύρωτες, αυτό όμως το στοιχείο κάνει τα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σε μια προσωπική σχέση, αφού το «στοίχημα» γίνεται ακόμη πιο προκλητικό...