Δεν γίνεται να μας συμπαθούν οι πάντες, αυτό είναι δεδομένο, αλλά ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά απέναντι σε εκείνους που… τον μισούν. Πώς λοιπόν συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν έχουν απέναντί τους κάποιον αληθινό εχθρό, κάποιον που πραγματικά θέλει το κακό τους;

ΚΡΙΟΣ

Όποιος σκεφτεί να τα βάλει με το Κριάρι, θα βρει απέναντί του το χαμηλωμένο κεφάλι με τα κέρατα, έτοιμο να τον στείλει δέκα μέτρα μακριά με μια κουτουλιά. Εχθρός εν όψει; Ας κοπιάσει, λέει ο Ράμπο του ζωδιακού κύκλου. Οι αντιπαραθέσεις έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που, όχι απλώς δεν αποφεύγει, αλλά αποτελούν για εκείνον το αλατοπίπερο της ζωής. Ακόμα κι αν υστερεί σε δυνάμεις, υπερτερεί σε ορμή και αποφασιστικότητα. Και επειδή η επίλυση των διαφορών δια της διπλωματικής οδού δεν είναι το φόρτε του, ο αντίπαλός του θα πρέπει να περιμένει μάχη μέχρις τελικής πτώσεως. Της δικής του. 

ΤΑΥΡΟΣ

Κάποιος που θέλει να χτυπήσει με οποιονδήποτε τρόπο ένα Ταύρο, μπορεί στην αρχή να νιώθει σαν να… βαράει τον τοίχο. Ουδεμία αντίδραση. Και πραγματικά το ζώδιο αυτό μια κάποια ανοχή στις προκλήσεις την έχει, σε σημείο μάλιστα ώστε η αντίδρασή του να εκληφθεί από την άλλη πλευρά σαν αδιαφορία ή αδυναμία. Ουαί και αλίμονο όμως αν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του ή της αίσθησής του ότι απειλείται. Ο Ταύρος θα εξαπολύσει επίθεση με ταχύτητα αντιστρόφως ανάλογη της βραδύτητας των προηγούμενων αντανακλαστικών του. Και επιπλέον θα έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αυτό πού το πας; 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με την ευστροφία του ο Δίδυμος θα ανιχνεύσει έγκαιρα αν κάτι απειλητικό «παίζει» εναντίον του. Και με την ίδια ευστροφία θα το αντιμετωπίσει, χωρίς να χάνει χρόνο. Η βία είναι για εκείνον απορριπτέα, κυρίως γιατί θεωρεί τη δύναμη του μυαλού ασύγκριτα ανώτερη και με αυτήν θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θα τσακίσει τον αντίπαλό του με τα λόγια και την καλά μελετημένη στρατηγική του, ενώ θα αποφύγει τις βολές της άλλης πλευράς με την ευλυγισία του ξιφομάχου Ζορρό. Και στο τέλος, ακριβώς σαν τον μυθιστορηματικό ήρωα, θα αποχωρήσει αφήνοντας πίσω χαραγμένα τα αρχικά του με το ξίφος. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος βλέπει υπονομευτικές διαθέσεις των άλλων ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Το να υπάρχουν πραγματικά και επιβεβαιωμένα, τον καταρρακώνει. Πώς θα το αντιμετωπίσει; Το ιδανικό για εκείνον θα ήταν να υπάρχει κάποιος να τον υπερασπιστεί και δεν πειράζει, ας μην πάρει ο ίδιος τα εύσημα της γενναιότητας. Γι΄αυτό άλλωστε έχει φροντίσει να διαμορφώσει στη ζωή του συνθήκες, ώστε να υπάρχουν άτομα στα οποία θα μπορούσε να στηριχτεί σε ώρα ανάγκης. Αν πάλι πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνος του, αφού το αναβάλει με την ελπίδα ότι η απειλή θα… βαρεθεί και θα φύγει, θα σφίξει τα δόντια και θα πράξει τα δέοντα.